Τηλεφωνικό κέντρο: 215 215 7944,

ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

imerisia 1

 

Τα ανοιχτά φορολογικά θέματα
Πέντε ανοιχτά φορολογικά θέματα θα τεθούν στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των Θεσμών. Από αυτά θα εξαρτηθούν και οι φορολογικές επιβαρύνσεις για εκατομμύρια Ελληνες. Πιο συγκεκριμένα:

Φορολογία εισοδήματος: Η φορολογική μεταρρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση προβλέπει την καθιέρωση μιας νέας φορολογικής κλίμακας που θα είναι ίδια για τους μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις αλλά και τους αγρότες, ενώ τα εισοδήματα από ενοίκια ενδεχομένως θα φορολογούνται με ξεχωριστή κλίμακα. Με τις νέες ρυθμίσεις οι έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους, ενώ οι φορολογούμενοι με πιο υψηλά εισοδήματα που υπερβαίνουν τις 65.000 ευρώ θα δουν τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή να εκτοξεύεται στο 50%. Οι Θεσμοί φέρεται να θέτουν θέμα μείωσης του αφορολογήτου ορίου, ενώ υπάρχουν ενστάσεις για τη μη ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα.

Ενοίκια: Από τη διαπραγμάτευση θα κριθεί με ποιους συντελεστές θα φορολογηθούν τα ενοίκια που εισέπραξαν οι φορολογούμενοι το 2015. Το Μνημόνιο προβλέπει αύξηση των συντελεστών από το 11% στο 15% για τα πρώτα 12.000 ευρώ εισοδήματος από ενοίκια και από το 33% στο 35% για υψηλότερα ποσά. Η κυβέρνηση προτείνει και έναν νέο συντελεστή 40% - 45%, για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια πάνω από 40.000 ευρώ.

Αγρότες: Το Μνημόνιο προβλέπει την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από 13% στο 20% φέτος και 26% το 2017. Η κυβέρνηση σε συνδυασμό και με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προτείνει την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου 9.500 ευρώ και φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων με την ίδια κλίμακα που ισχύει για τους μισθωτούς.

Nομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Οι δανειστές φέρονται, να αντιδρούν στις εκπτώσεις (π.χ. για αγορά ομολόγων ή ακινήτων) φόρου.

Το νομοσχέδιο για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του Μαρτίου ή το αργότερο στις αρχές Απριλίου, προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους και να σταλεί στις αγορές ένα σαφές μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα.

Πηγή : Ημερησία 

Γιατί να επιλέξετε την

GlobalTax

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του σε διάφορους τομείς, μπορεί να αποτελέσει το μυστικό μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας...
Περισσότερα >>

Τελευταία Νέα

Επικοινωνία:

 Αγίας Μαρίνας 77

   (Δίπλα στα ΚΕΠ Ανθούπολης) 

 Περιστέρι ΤΚ 121 35

 215 215 7944

   210 57 39 473

 info@globaltax.gr