Τηλεφωνικό κέντρο: 215 215 7944,

Από τέλος Σεπτεμβρίου σε 5 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

14366244 akinhtaXR.limghandler

 

Δεν θα χάσουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80% - Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4

 

Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών το σενάριο απώλειας του δικαιώματος των οικονομικά αδυνάμων να απαλλαγούν από το 50% ή το 100% του ΕΝΦΙΑ, απαντώντας, έτσι, σε σχετικά δημοσιεύματα.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι «δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων», δηλαδή, τονίζει, «δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν». Μάλιστα, επισημαίνει ότι οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι, δίχως, δηλαδή, να χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους.

Ακόμη, ανακοινώνει ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, ξεκινώντας από το τέλος Σεπτεμβρίου, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που μιλούσαν για Αύγουστο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό, εξηγεί σε ανακοίνωσή του, γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.


Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ, τέλος, θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. «Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες», καταλήγει το υπουργείο.

 

forologikanea.gr

Γιατί να επιλέξετε την

GlobalTax

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του σε διάφορους τομείς, μπορεί να αποτελέσει το μυστικό μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας...
Περισσότερα >>

Τελευταία Νέα

Επικοινωνία:

 Αγίας Μαρίνας 77

   (Δίπλα στα ΚΕΠ Ανθούπολης) 

 Περιστέρι ΤΚ 121 35

 215 215 7944

   210 57 39 473

 info@globaltax.gr